Om Jacob

Jacob Sander Bojsen - Mindfulness hver dag

Jeg vil gerne hjælpe andre med at have det godt.

Det er det fundament, jeg står på i mit daglige arbejde som studie- og karrierevejleder. Det er også grunden til, at jeg har været optaget af mindfulness siden 2016.

Jeg har uddannet mig til underviser i det forskningsbaserede program ‘Mindfulness-baseret stressreduktion’ (MBSR) på Århus Universitet, og i 2021 opnåede jeg den afsluttende certificering som underviser i MBSR.

Siden har jeg også uddannet mig i det forskningsbaserede program ‘Mindfulnessbaseret Kognitiv Terapi’ (MBKT) på Århus Universitet. Det er et kursusforløb, som er lavet specifikt til mennesker der har haft eller har angst og depression.

Mere ro og glæde

Siden 2018 har jeg undervist flere knap 500 studerende på Københavns Universitet i MBSR og MBKT. For når du er stresset, bekymret eller fuld af selvkritik, kan du ikke lære nyt. De studerende, der har været med fortæller, at kurset giver dem mere ro, positivitet, bedre relationer og mere glæde i hverdagen. Mindfulness er for mig at se en metode til at være tilstede på i sit liv, sit studie, sine relationer og på sit arbejde. En metode som gør det nemmere at lytte, læse, udvikle, samarbejde og finde mening i det man laver.

Dansk Center for Mindfulness har skrevet en artikel om mit kursus (PDF)

Mindful hverdag

Personligt oplever jeg, at mindfulness giver mig mere ro i hverdagen. Jeg oplever, at jeg hurtigere bliver okay igen, hvis jeg har været stresset eller frustreret. Det er blevet en vane at lytte mere til, hvad der er hjælpsomt for mig selv og andre og så stå ved det.

I 2019 oprettede jeg mit eget firma ‘Mindfulness hver dag’ med ønsket om at hjælpe endnu flere via mindfulness-baserede kurser, samtaler og workshops.

I forbindelse med min certificering i MBSR har jeg fået vurderet min undervisning og mit undervisningsmateriale via supervision og videooptagelser af fagfolk fra Dansk Center for MIndfulness på AU. Her modtager jeg desuden løbende individuel supervision, deltager i retreats og undervisning.

Mindfulnessprogrammet Mindfulnessbaseret Kognitiv Terapi (MBKT) er udviklet på Oxford University, og det er et rigtig godt program, om er udviklet ud fra MBSR. Jeg har oplevet hvordan deltagerne kan begynde at ændre adfærd og tankemøstre og således i højere grad selv tage styringen, hvis angsten og depression viser sig igen.

Kontakt mig gerne, så finder vi ud af noget

Opgaver jeg har løst

Det er vigtigt for mig, at mit møde med andre tager udgangspunkt i deres situation og kontekst. Mindfulnesstræning er ikke det samme for os alle, og derfor tilpasser jeg kurset, træningen eller forløbet til den enkelte person eller arbejdsplads.

Som uddannet underviser i Mindfulness-baseret stressreduktion har jeg:

  • Løbende holdt kurser i mindfulness for de studerende på Københavns Universitet. Mellem 2-5 hold pr. semester.
  • I 2021 og 2022 har jeg været frikøbt på Københavns Universitet til et pilotprojekt, hvor jeg underviser i MBSR og MBKT for alle studerende på universitetet. Projektet skal evalueres i efteråret 2022, og forhåbentlig kan det fortsætte. Der har været mellem 200-300 studerende med på holdene i løbet af 2 semestre, og Dansk Center for Mindfulness på AU har været med som samarbejdspartner og undervisere på flere hold.
  • Undervist studerende og medarbejdere på IT-Universitetet i København i mindfulness. Samme sted holdte jeg en workshop om trivsel og mindfulness for medarbejderne.
  • I november 2021 og 2022 har jeg holdt workshops om mindfulness og stresshåndtering for administrativt ansatte på gymnasieskolerne (APVU) i Danmark på deres årsmøde i Nyborg. Jeg var en del af deres paneldebat om unge og trivsel faciliteret af Lykke Friis.
    Workshoppen blev evalueret af deltagerne til 4.9 ud af 5 mulige!
  • Derudover har jeg individuelle 1:1 terapeutiske mindfulnesssamtaler med privatpersoner.

Privat på Vesterbro

Jeg er født i 1975, er oprindelig fra Midtjylland og bor i dag på Vesterbro i København med min familie. Her har jeg mit kontor, hvor jeg tager imod individuelle samtaler.

Du er velkommen til at prøve en af de gratis meditationer